NAME: DATE: GRAMMAR QUIZ PLACE MOVEMENT

  • Pdf File 224.51KByte

´╗┐NAME: ________________________

GRAMMAR QUIZ

DATE: ________________________

PLACE & MOVEMENT

Complete these sixteen sentences to score your knowledge of PLACE & MOVEMENT.

1. Another word that means the same as `under' is .... a) behind b) between c) below

9. There is a ball in the middle of the road. Everyone is driving ... it. a) below b) around c) through

2. Another word that means the same as `next to' is .... a) over b) through c) beside

10. We walked ... the library and sat down to study. a) between b) over c) into

3. When you get to Third Street, don't turn right. Turn .... a) on b) up c) left

11. After we studied for the test, we walked ... the library to go home. a) next to b) out of c) down

4. After I said `Good-bye" to my sister, I walked ... her. a) away from b) toward c) at

12. Another word that means the same as `over' is .... a) above b) at c) by

5. My friends are ... Japan. They live in Tokyo. a) through b) from c) on

13. Be careful when you are on the bridge. Don't fall ... the water. a) into b) above c) straight

6. Every morning I get ... a bus to go to school. a) up b) on c) at

14. Last month we traveled to Australia. We flew ... Barcelona to Sydney. a) into b) from c) around

7. The letter `B' is ... the letter `A' and the letter `C'. a) between b) around c) straight

15. They didn't turn left and they didn't turn right. They walked .... a) straight b) up c) between

8. I dropped my book on the floor and I didn't pick it up. It's ... the table. a) above b) over c) under

16. I saw my friend walking ... me and I said, "Hello." a) away from b) from c) toward

15 ? 16 = Excellent

13 ? 14 = Good

12 or Less = Study More!

Permission granted to reproduce for classroom use. ?

GRAMMAR QUIZ

ALL Things Grammar

Grammar Focus Prepositions of Place and Movement Level Intermediate

ANSWER KEY

My Notes

1. C 2. C 3. C 4. A 5. B 6. B 7. A 8. C

9. B 10. C 11. B 12. A 13. A 14. B 15. A 16. C

Grades as percentages

16 / 16 = 15 / 16 = 14 / 16 = 13 / 16 = 12 / 16 = 11 / 16 = 10 / 18 =

9 / 16 = 8 / 16 = 7 / 16 = 6 / 16 = 5 / 16 = 4 / 16 = 3 / 16 = 2 / 16 = 1 / 16 = 0 / 16 =

100% 94 88 81 75 69 63 56 50 44 38 31 25 19 13

6 0%

Permission granted to reproduce for classroom use. ?

................
................

Online Preview   Download